Як вибрати дрова для шашлику і копчення

Як правильно вибрати дрова для шашлику і копченняЯк правильно вибрати дрова для шашлику і копченняДана стаття носить ознайомчий характер і містить у собі думки та відгуки людей з різних регіонів країни, профі і експериментаторів. Тож і ви можете поділитися своїми ідеями в коментарях, розповівши, які дрова для шашлику і копчення вибираєте.

 

Наша стаття - такий собі лікнеп для новачків, огляд для цікавляться і нагадування для вміють, але що правильніше, це якийсь збірник порад і думок, які ми з'єднали в один текст. Вже зараз ви дізнаєтеся, які дрова і горючі матеріали найбільш підходять для смаження шашлику і для виробництва копченостями, яка деревина горить жарко, а який сорт і взагалі не варто підкидати в багаття.

Дрова з саксаула

Знайшли в мережі думка, що саксаул найбільш підходить для смаження шашлику, так як деревина цієї рослини дуже щільна і дає відмінний жар. Зазвичай, саксаул не рубають, а просто розбивають, тримаючи гілку за один край і сильно б'ючи про інше дерево, землю або стіну. Це і є показником щільності деревини, яка виділяє багато тепла протягом тривалого періоду горіння.

Чудовий шашлик можна приготувати на деревині саксаулаЧудовий шашлик можна приготувати на деревині саксаула

Дрова для шашлику з виноградної лози

Є багато думок з приводу лози винограду, але більше позитивних. Єдиний негатив - швидке прогоряння деревини і тонкої лози, але якщо вибрати товсту лозу, вона утворює хороший і стабільний жар, дає м'ясу неповторний смак і аромат. Погано те, що виноградну лозу вдасться дістати далеко не всім, як, в принципі, і саксаул.

Фахівці рекомендують використовувати для приготування шашлику виноградну лозуФахівці рекомендують використовувати для приготування шашлику виноградну лозу

Дрова з яблуні, дуба і берези

Тут знову думки розділилися, але більшу кількість позитивних, так як деревина даних дерев щільна і добре тримає жар. Відмінно підходить яблуня і дуб для копченостями, а якщо говорити про всіх трьох сортах, то вони відповідають всім вимогам смаження шашлику. Єдине, береза дає серйозний димок і утворює сажу, а тому використовувати її слід акуратно, бути може, на закритих жаровнях.

Дуб, береза і яблуня - непоганий варіант дров для приготування м'яса на вогніДуб, береза і яблуня - непоганий варіант дров для приготування м'яса на вогні

Дрова з вишні, груші, абрикоса і вільхи

Знайшли один цікавий форум про шашликах, де люди обговорюють дані сорти деревини для приготування м'яса. Так от там сходяться в думках, що дані сорти додадуть відмінний смак і аромат страв з птиці - гусака, качки, курки.

Варто зауважити і те, що фруктові породи дають відмінний жар, довго тримають температуру і постачають продукт приємним ароматом!

Дрова з груші, вишні та абрикоса відмінно підходять для смаження шашлику і приготування копченостейДрова з груші, вишні та абрикоса відмінно підходять для смаження шашлику і приготування копченостей

Дрова для шашлику з сосни та ялини

Що можна сказати? Такі дрова не підходять!!! Якщо у вас немає крайньої необхідності готувати щось на ялини і сосни, забудьте про такий деревині. Вона виділяє велику кількість смол, які не просто роблять страви неїстівними, але також і небезпечними. Вживати в їжу їх просто не можна!

Не рекомендується використовувати для готування м'яса на відкритому вогні ялину і соснуНе рекомендується використовувати для готування м'яса на відкритому вогні ялину і сосну

Деревне вугілля

Поговорили трохи про свіжих дровах, тепер поговоримо про так званих напівфабрикатах - деревному вугіллі. Всі ми розуміємо, що це самий практичний вихід із ситуації, якщо дрова взяти ніде. Багато і взагалі постійно замінюють деревним вугіллям звичайні дрова, так як він зручніше.

Звичайно, на деревному вугіллі приготувати м'ясо можна дуже швидко, та й жар вони тримають відмінний, але ось мають специфічний запашок, дають сажу і так далі. Тому професіонали і цінителі все-таки воліють натуральне дерево.

Якісний деревне вугілля дає можливість приготувати шашлик швидкоЯкісний деревне вугілля дає можливість приготувати шашлик швидко

Якщо хочете значно заощадити на витраті деревного вугілля при смаження шашлику, розігрівайте жар у закритих ємностях, наприклад, у старому казані, а м'ясо і овочі прожарюйте зверху, на сітці. Після закінчення готування, просто накрийте вугілля в ємності, перекривши доступ повітря, і вони погаснуть. А на наступний день їх можна знову використовувати, і так мало не десяток разів.

Деревно-вугільні брикети

Тут, зібравши майже сотню думок, ми з'ясували, що вугільні брикети підходять для шашлику і барбекю, але явно не для копчення, куди потрібно натуральна деревина, виділяє специфічний аромат!

Брикети підходять для приготування м'яса на грилі, але не відповідають вимогам для копченняБрикети підходять для приготування м'яса на грилі, але не відповідають вимогам для копчення

Збірна інформація по дровах і смаженні м'яса

На жаль, не можемо стверджувати, що інформація на 100% достовірна, так як вона є відгуками і спостереженнями... тому тут можливі збірні моменти!

  • Отже, найбільша кількість тепла виділяють дрова твердих порід - тис, бук, береза, дуб. Але далеко не всі підходять для приготування їжі - береза димить, а деякі сорти тиса і взагалі отруйні.
  • Дрова кедра, ялиці, в'яза, яблуні і вишні дають досить диму при горінні, але для шашлику підходять саме фруктові породи, які надають певний ефект копчення.
  • Смолисті дрова, наприклад, ялини і сосни, непридатні для приготування м'яса, а також часто "стріляють" іскрами.
  • Дрова з ясена і глоду дуже важко розпалити, але далі можна отримати непоганий жар.
  • Тополя і горіх швидко прогорають, ефекту від горіння дров дуже мало.
  • Кедр і ялина непогано горять, видають багато тепла, але не особливо підходять для готування.
  • Груша і яблуня дають сильний аромат, за що деревина і полюбилася шашлычникам.
  • Є думка, що смажити м'ясо і готувати копчення на ялівці ще краще, ніж на деревині саксаула. Можна отримати хороший жар і приголомшливий колір продукту.
  • Вибирають для шашлику і шишку кримської сосни, яка виділяє багато тепла і не містить смол.

Вибирайте дрова для готування шашлику на дачі правильно, і у вас вийде відмінне блюдо!Вибирайте дрова для готування шашлику на дачі правильно, і у вас вийде відмінне блюдо!

Обговорювати деревину можна довго, так як навколо нас багато дерев і чагарників. Ми навіть бачили коментарі, в яких люди розповідають про смаженні м'яса на деревині лимонника, манго і фісташки. Ось такі от справи!

Нові дрова для шашлику (відео)

Смажити м'ясо, коптити продукти, готувати гриль-групу стоїть на особливих дровах, причому для кожної страви підходить своя деревина, а то і суміш різних сортів. Тому ми вважаємо, що підходити до вибору дров або, так би мовити, горючих матеріалів, варто акуратно, але також нагадуємо, що дуже важливо знати і хороші рецепти шашлику, розуміти, як готувати шашлик, як розпалювати вогонь і отримувати сильний жар. Маючи такий арсенал знань, ви зможете готувати найкраще м'ясо!

Prev Next
Утеплення підлоги в гаражі на дачі

10.09.2014

Утеплення підлоги в гаражі на дачі

Утеплення підлоги в гаражі багато вважають необязательном процесом, але ж саме через пів всередину гаража надходить величезна кількість холоду взимку і про...

Підготовка до зими на дачі: корисні поради

08.09.2014

Підготовка до зими на дачі: корисні поради

Про зиму говорити ніколи не пізно, адже даний період переноситься дачею досить складно. Тому, з наближенням холодної пори року, ми починаємо...

Як облаштувати робоче місце в гаражі

06.09.2014

Як облаштувати робоче місце в гаражі

У кожного дачника достатньо турбот, і в осінній час їх не менше. Але тут виникає додаткова складність - холодна і сира погода. ...

Як використовувати сипучі матеріали на дачі

03.09.2014

Як використовувати сипучі матеріали на дачі

Дачні роботи змушують нас замислюватися про відповідних будівельних матеріалах, і краще це зробити заздалегідь, ніж під час строкової будівництва або оформлений...

Виставка "Зелений тиждень", осінь 2014, Волгоград

02.09.2014

Виставка "Зелений тиждень", осінь 2014, Волгоград

Волгоградський Виставковий Центр «Регіон» запрошує Вас прийняти участь у XVIII спеціалізованій виставці ландшафтного дизайну, садово-п...

Правильні умови зберігання овочів і фруктів

30.08.2014

Правильні умови зберігання овочів та фруктів

Умови зберігання овочів і фруктів в дачних сховищах дуже суворі, і тому дотримувати їх потрібно по максимуму. Відноситься це до самих приміщень, ...

Прогулянки по саду наших читачів: сад Любові Теплової

29.08.2014

Прогулянки по саду наших читачів: сад Любові Теплової

Як і обіцяли, DachaDecor.com.ua представляє Вашій увазі сад одного з наших постійних відвідувачок сайту, яка любить красу і природу, стежить ...

Відсипання ділянки перед озелененням

28.08.2014

Відсипка ділянки перед озелененням

Питання: "Підкажіть, будь ласка, що зробити з ділянкою перед початком озеленення. Зараз була зроблена вирубка лісу, торфовище, місцевість &n...

Де зберігати овочі і фрукти на дачі

26.08.2014

Де зберігати овочі і фрукти на дачі

З самого початку літа ми збираємо урожай з саду та городу на власній дачі. Багато плоди вживаються відразу, в сирому вигляді, деякі консервуються...

Професійні садівники і красноярські дачники, охочі «похвалитися» урожаєм, зберуться на ярма...

25.08.2014

Професійні садівники і красноярські дачники, охочі «похвалитися» урожаєм, зберуться на ярмарку «Осінь на дачі»

З 18 по 21 вересня в Красноярську в МВДЦ «Сибір» пройде виставка-ярмарок «Осінь на дачі». Проект, присвячений закриттю дачно...

Що можна зробити зі старих речей на дачі

23.08.2014

Що можна зробити зі старих речей на дачі

Що можна зробити зі старих речей на дачі? На цю тему ми спілкувалися неодноразово і надавали нашим читачам безліч цікавих ідей, за що і...

Як використовувати габіони на дачі

21.08.2014

Як використовувати габіони на дачі

Використання габіонів стає все більш популярним в різних сферах. І тому ми вирішили сьогодні більш детально ознайомити вас з подібними конструкц...

Вибираємо водостічну систему для дачного будинку

20.08.2014

Вибираємо водостічну систему для дачного будинку

Облаштування дачного будинку включає в себе безліч робіт по підвищенню зовнішньої естетики будівлі, а також обладнання його необхідними системами. Однією...

Азаріна: сорти рослин і вирощування

20.08.2014

Азаріна: сорти рослин і вирощування

Про Азарине чи інакше Маурандии (ASARINA - MAURANDIA), рослині з сімейства Норчиковых, серед садівників відомо мало, а деякі про неї й не чули ...

Бріонія: вирощування і догляд

20.08.2014

Бріонія: вирощування і догляд

Бріонія (BRYONIA) відома також під назвою Переступень. Належить вона до сімейства Гарбузових. Це трав'яниста багаторічна рослина з дуже товстим...

Гіностемма: посадка й догляд, застосування

19.08.2014

Гіностемма: посадка й догляд, застосування

Гіностемма (Gynostemma) - багаторічна ліана, що відноситься до сімейства Гарбузових. Налічується понад 30 видів, найвідомішим з яких є...